Het Dorp

Het dorp

Naast de bewoning van het kasteel was er een klein gehucht aan de voet van de stuwwal dichtbij het kasteel. Dit werd vernietigd in de Tweede Wereldoorlog, en nooit herbouwd.

In de 19e eeuw werden de landgoederen Duno en Westerbouwing gebouwd. De eerste bewoners van deze landgoederen kwamen hier voor het bos, het hoogteverschil en het uitzicht.

Aan het begin van de 20e eeuw waren er plannen om villa’s te bouwen in het bos op de stuwwal, maar een bosbrand gooide roet in het eten.

In de jaren zestig en zeventig bouwde de gemeente Renkum verschillende wijken en een paar flats die nu het huidige kleine dorp vormen.

Het huidige dorp is een vredige plaats. De meeste van de wijken zijn zo gebouwd dat het het gevoel geeft dat je in het bos leeft, wat uniek is voor het dichtbevolkte Nederland.
Het centrum biedt de benodigde supermarkt en apotheek. In 15 minuten ben in je Arnhem waar elke andere wens vervult kan worden.

Een grote hoeveelheid restaurants is aanwezig in en rond het dorp; het resultaat van de vele toeristen die de omgeving bezoeken.

Verder lezen:
Woningenaanbod
Supermarkten
Veerpont naar Driel
Geschiedenis van het dorp

Huizen en bewoning van fontein allee
The small hamlet from before the war